Looking for Something?

טיול ליפן בפריחת הדובדבן

מחברת
טיול ליפן בפריחת הדובדבן

פריחת הדובדבן ביפן

רגע לפני סיום החורף, כשהשלג במלוא הדרו על ראשי ההרים ועדיין קר מאוד בחוץ, ביפן מתחילים כבר לחשוב על האביב ועל פריחת הדובדבן…
עונות השנה המתחלפות ביפן הן סיבה למסיבה. בכלל, בתרבות היפנית יש חשיבות רבה וגדולה לטבע, למזג האוויר ולעונות המתחלפות. לכל עונה הייחוד שלה, הקסם שלה והמאפיינים שלה. כל עונה תביא איתה את הריח המיוחד שלה, את הצבעים, הטעמים, הבגדים והעיטורים הייחודיים לה.
היפנים גאים מאוד בארבע העונות שלהם.

עבורם כל ארבע העונות הן חשובות, אך לאביב יש חשיבות כפולה ומכופלת…אולי בגלל פריחת הדובדבן ביפן… ואולי בגלל שהאביב הוא גם סוף וגם התחלה. (כמו בשיר: "סוף הוא תמיד התחלה של משהו אחר…")
מחד, פריחת הדובדבן ביפן מסמלת את התוגה הנעימה (כן, יש דבר כזה) של ארעיות החיים – פרחי הדובדבן פורחים בסה"כ מספר ימים בודדים, והם נושרים מהעץ כשהם בשיא פריחתם, ולא כאשר הם כבר נבולים. נשירת פרחי הדובדבן כמוה כמעגל החיים עצמו – בכל שנה מנצים ניצני הדובדבן, הפרחים נפתחים למספר ימים ואז נושרים… בשנה הבאה שוב יחזור אותו תהליך על עצמו…כמו מעגל החיים – לידה, חיים, מוות, גלגול ולידה מחדש…
יש משהו עצוב בארעיות פריחת הדובדבן, כמו גם בארעיות של חיינו שלנו…
מאידך, האביב ופריחת הדובדבן מסמלים באותה נשימה ממש גם התחלה חדשה – מזג האוויר מתחמם, ואנחנו יוצאים מהקליפות ומהשכבות, הפריחה היא סמל לדברים חדשים ומתחדשים ולכן חודש אפריל ביפן הוא החודש של התחלה – באביב מקבלים עובדים צעירים וחדשים לתאגידים ביפן ועורכים עבורם מסיבות תחילת שנה, שנת הלימודים ביפן מתחילה באפריל ולא ב 1 בספטמבר כמו בכל העולם (גם אצלנו ביהדות נהגו לפתוח את השנה באביב בפסח, אך גם אצלנו המנהג הזה עבר, ואצל היפנים הוא נשאר… ). והכי חשוב – האביב הוא זמן מעולה לחתונות – זמן ליצירה של זוגיות, של משפחה חדשה….התחלה חדשה…

טיול ליפן בפריחת הדובדבן

אם אתם מתכננים טיול ליפן בפריחת הדובדבן, מוטב שתבדקו היטב מתי ואיפה תהיה הפריחה – פריחת הדובדבן ביפן מתחילה באזורים הדרומיים ביותר בסביבות פברואר, ממשיכה צפונה ומגיעה לאזור טוקיו לקראת סוף מרץ ומשם ממשיכה ועולה צפונה עד האי הצפוני הוקאידו, שם ניתן לראות אותה רק באזור חודש מאי. כך, למרות שהפריחה של כל פרח אורכת מספר ימים בלבד, עונת פריחת הדובדבן אורכת כ-3 חודשים בכל רחבי יפן. דרך אתרי האינטרנט המתאימים ניתן לתכנן בדיוק מירבי איפה ומתי תרצו לפגוש אותה. ואל תשכחו לתכנו את הפיקניק שלכם במקום המתאים. ביחד עם המוני יפנים צאו ל'הנמי' (hanami) – "צפייה בפרח" – בחרו פארק/אזור שבו יש הרבה עצי דובדבן (כמו למשל פארק וונו שבטוקיו), קחו אתכם מחצלת וקופסאות אוכל (בנטו), שבו מתחת לעצי הדובדבן המרהיבים בפריחתם (כמובן לא לשכוח להוריד נעליים לפני שעולים על המחצלת…) ותהנו מהחיים…יופי מרהיב שישכיח את דאגות היום-יום שלכם…
אז…פריחת הדובדבן – עצבות או שמחה? גם וגם… כמו הרבה דברים ביפן…
מוזמנות לבדוק אתנו מתי יוצא טיול ליפן בפריחת הדובדבן של 'מסע נשי'.
מחכות לכן…

ליצירת קשר ופרטים:


טיולים הרצאות, סיוע בתכנון טיול ליפן ועוד...

עדי שמן はじめまして

נעים מאד- עדי שמן, מורת דרך ויפנולוגית, בעלת תואר שני בלימודי יפן, סטודנטית נצחית. לפני יותר מ 20 שנה, שבוע אחרי שהשתחררתי מהצבא, מצאתי את עצמי ביפן בלי לדעת מילה אחת ביפנית. באתי לשלושה חודשים. נשארתי 4 שנים. דוברת יפנית שוטפת, חולמת ביפנית ועל יפן, ואוהבת לשתף אחרים בחלומות הללו.
חיה במצפה הילה, מרצה על יפן ומובילה טיולים בסימן יפן ברחבי הארץ.
טיול מאורגן ליפן שהוא חוויה.

מה אומרות עלינו

תודה רבה על הטיול המוצלח והמעמיק. נשארתי עם טעם של עוד..." (רבקה גינזברג, יפן 2018)

רבקה גינזברג   

...גם אני, שלא כל כך מתחברת לרוחניות, חוויתי משהו שנכנס לי ללב ולנשמה. אני עדיין ביפן ברוחי. חוויה שתלווה אותי לנצח. הייתי כבר בהרבה טיולים בעולם. אבל טיול כזה עוד לא היה לי. באמת בזכות ריקי ועדי וגם בזכותכן, הנשים היקרות שהכרתי. תודה לכולכן."

רעייה שיינין   

התחזקה בי התחושה שאני מאמינה בה כבר שנים רבות – שחברות של נשים היא מפגש יקר ומרפא.

פנינה ויטלי   

, היסודיות במידע, המדוקדקת בביצוע, המפתיעה ביופיה והמעמיקה שניתנה ברוב אהבה.. (טליה חרמון, קבוצת מסע נשי ליפן, אביב 2018)

טליה חרמון   

למעלה משבועיים ריחפתי בעולם אחר, מופלא עם קבוצת בנות מקסימות. תודה לכולכן, לריקי ועדי המקסימות על ארגון, הדרכה ונתינה ללא גבולות.

עדנה שגיא   

תודה על ההארה והאהבה הרבה שהענקת לנו. לראות את יפן דרכך זו היתה חוויה ברמות גבוהות אתי פרץ, יפן 2018

אתי פרץ   

Call Now Button